Friday, December 23, 2011

( Gambar ) Burung Angry Birds yang sebenar

Kat Malaysia sekarang dilanda fenomena baik budak baru pandai cakap, sekolah tadika, remaja, dewasa, nenek, opah atuk semua tahu menatang ni.  Dalam Bahasa ibunda dipanggil Burung Marah.  Dari Utara, Selatan , Timur , Barat semua berkongsi cerita yang sama iaitu binatang Angry Birds.  Ada tak yang tak tahu Angry Birds? Tak dapek den nak nolong.



Inilah rupa sebenar burung-burung yang dijelmakan dalam watak Angry Birds :




Dari selipar, beg, t-shirt, botol air, pelampung, cekak rambut semua nak Angry Birds.  Siap nak mula sesi persekolahan 2012 budak-budak sekolah dah tempah kat mak bapak masing-masing nak set Angry Birds dari beg, pensil, botol air sampai lah baju nak buat Pendidikan Jasmani.

Sekarang cikgu sekolah pun dah tempah baju team bola sepak, bola jaring kalau dulu logo Adidas/ Nike sekarang logo Angry Birds daaaaaaa.  Tu yang kalau bebudak sekolah main bola sepak serang lawan macam nak bagi bom, nak letupkan diri, nak berpusing ke belakang, nak patahkan tiang .  Ni semua gara-gara Angry Birds.


  Comel kan ? kan ? kan ?  ........Mak ! nak beli iPad 2 nak buat main game Angry Birds .....!!!!  

1 comment:

  1. yang ni 3 mcm burung raja udang...
    selamat tahun baru dik..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...