Monday, July 25, 2011

( Video ) Liyana jasmay merokok terbatuk - batuk

Filem ni dari kerjasama Dana belia 1 Malaysia.  Filem ni merupakan filem pendek lakonan Liyana Jasmay yang kononnya seorang perokok tegar.  Filem ini merupakan filem anti-merokok.  Bagus lah ada jugak filem yang anti-merokok.  Selalu tengok drama TV atau Filem mesti ada babak orang hisap rokok penuh nikmat.  Nikmat ke?  Nikmat- nikmat nanti kejap lagi tak selamat ...

Filem ini juga mendapat sokongan dari Kementerian Kesihatan Malaysia dan menterinya Datuk Seri Liow Tiong lai.   Filem anti-merokok tapi babak merokok banyak juga.  harap-harap filem ini dapat memberi pengajaran bagi perokok tegar yang  tak takut dengan imej ngeri kotak rokok. 


Filem ni bagus lah sebab memberi mesej anti-merokok.  Bakal ditayangkan di TV.   Tengok lah cerita anti-merokok ni tak rugi pun.  Merokok tu yang lagi merugikan.  Rugi duit, rugi masa, rugi kesihatan dan macam-macam lagi.  Saya sokong filem yang menjaga kesihatan ini.

( Gambar ) Ada syiling baru boleh parking ok !

Masa jalan-jalan di penang aku terperasan satu makhluk kat tepi jalan ni.  Aku rasa kat tempat lain kalau ada pun boleh dikira dengan jari.  Tapi di Pulau Pinang makhluk ni bersepah-sepah.  Aku perasan benda ni ada di Georgetown,  Bukit Gambir  dan Bukit Jambul pun ada.

Untuk tidak menjakunkan diri aku tengok dekat-dekat.  Oh tempat letak syiling untuk parking rupanya.  Selalu aku pakai kupon untuk parking dan tak pernah guna benda ni untuk parking dan aku tengok banyak je orang buat bodoh untuk tidak letak syiling dalam benda ni.
Ada syiling baru boleh parking OK !!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...